Főoldal / Desszertek / Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor  (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 bögre olaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. sütőpor
  • 1,5 tk. fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg darált dió vagy mandula

A díszítéshez:

  • 2 ek. porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • színes cukor tojások
  • darált pisztácia
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bögre 2,5 dl-es.

A répát sajt vagy almareszelőn lereszeljük.

A lisztet, a sót, a fahéjat, és a sütőport egy tálban összekeverjük.

A tojásokat, az olajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot egy másik tálba tesszük, és keverőgéppel jól kikeverjük. Majd a lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük.
Belekeverjük a diót és a sárgarépát, és a reszelt citromhéjat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)
Majd hűlni hagyjuk

A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarpones krémbe forgatjuk.
A krémet habzsákba töltjük, majd a felszeletelt répasüti tetejére ízlés szerint habrózsákat nyomunk belőle. Színes cukortojásokkal és darált vagy apóra vágott pisztáciával díszítjük.

Húsvéti répasüti 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (669 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére