Főoldal / Desszertek / Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti

 Húsvéti répasüti

Húsvéti répasüti

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor  (vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer)
  • 1 bögre olaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2 cs. sütőpor
  • 1,5 tk. fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg darált dió vagy mandula

A díszítéshez:

  • 2 ek. porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • színes cukor tojások
  • darált pisztácia
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bögre 2,5 dl-es.

A répát sajt vagy almareszelőn lereszeljük.

A lisztet, a sót, a fahéjat, és a sütőport egy tálban összekeverjük.

A tojásokat, az olajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot egy másik tálba tesszük, és keverőgéppel jól kikeverjük. Majd a lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük.
Belekeverjük a diót és a sárgarépát, és a reszelt citromhéjat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróbáig)
Majd hűlni hagyjuk

A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verjük és a mascarpones krémbe forgatjuk.
A krémet habzsákba töltjük, majd a felszeletelt répasüti tetejére ízlés szerint habrózsákat nyomunk belőle. Színes cukortojásokkal és darált vagy apóra vágott pisztáciával díszítjük.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére