Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Zöldalmás szelet

Zöldalmás szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldalmás szelet

Zöldalmás szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 4 egész tojás
  • 20 deka cukor
  • 1 deci tej
  • 1 deci étolaj
  • 20 deka liszt
  • 1 cs sütőpor

A krém hozzávalói:

  • fél liter tejföl
  • 2 kanál cukor

A tetejére

  • 2 cs almás italpor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 deci víz
  • 15 deka porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat és ezzel is kihabosítom. (fehéredésig kell keverni)

Majd lassan hozzáadom a tejet is és a sütőporral elkevert lisztet.Egynemű, sima masszává keverem.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítom és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.. (A tepsi mérete 24X22 cm-es.)

Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukorral elkevert tejfölt, és hagyom, hogy a tészta kihűljön.

Eközben elkészítem a krémet.

A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem, és a cukorral együtt kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat is.

A megfőzött krémet langyosra kihűtöm, és a tejfölös tészta tetejére simítom.

Hűtőbe teszem dermedni, ha teljesen kihűlt nagyon szépen lehet majd szeletelni.

A zöldalmás szelet bármilyen ízű italporral elkészíthető (persze ekkor már nem zöldalmás az elnevezése).

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére