Kókuszos vaníliás “sajttorta” brownie alapon – paleo
Hozzávalók:Az alaphoz: (kb. 23 cm formához)
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Olvasszuk meg a kókuszolajat, keverjük bele az édesítőt és a kakaóport, majd egyenként dolgozzuk bele a tojásokat is. A végén a kókuszreszeléket is adjuk hozzá, és keverjük el. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 21 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, borítsuk tányérra, húzzuk le róla a sütőpapírt és tegyük vissza a formába.
A töltelékhez a totut turmixoljuk le az édesítővel és a mandulatejjel. Adjuk hozzá a citromlevet, a citromhéjat, és a vanília magjait. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe pár percre, majd oldjuk fel a megduzzadt lapokat fél deci forró vízben. Adjuk a totukrémhez és keverjük el jó alaposan.
A behűtött kókuszkrémet verjük fel, és forgassuk bele a totukrémbe. Ha szükséges, adjunk még hozzá édesítőt. A krémet öntsük a brownie alapra, és tegyük a hűtőbe pár órára, míg megdermed. Tálalás előtt díszítsük a tetejét friss gyümölccsel.
Tipp / megjegyzés:
Szeretjük a sajttortát és szerintem ez nagyon hasonlít az eredetire.