Főoldal / Desszertek / Tejszínhabos grillázs szelet

Tejszínhabos grillázs szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínhabos grillázs szelet

Tejszínhabos grillázs szelet

Hozzávalók:

  • 4 tojásos piskóta lapot sütök
  • a krém hozzávalói
  • 10 deka porcukor
  • 6-7 deka darált dió
  • 10 deka porcukor
  • 20 deka málna
  • 4 deci tejszín
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A piskótát egy nagy sütőpapiros tepsibe sütöttem, ami 40×34-es.
Amikor kihűlt 3 egyenlő lapra vágtam.

A 10 deka porcukrot egy kis edénybe tettem és felolvasztottam.

Az olvadt forró cukrot két lapra kanállal ráfolyattam, a harmadik lapra nem tettem, mert az lesz a felső lap.

A tejszínt 2 kanál porcukorral habbá vertem.

A másik 10 deka porcukrot is felolvasztottam, és bele tettem a darált diót, majd egy -két pillanat múlva margarinnal lekent márványlapra kiöntöttem, kihűtöttem és összetörtem.

Az összetört grillázst a felvert tejszínhab 2/3 részébe belekevertem, és a cukros lapokat megkentem a krémmel.

Rátettem a harmadik lapot, ezt tejszínnel bevontam.

Az egy harmad tejszínbe málnaszörpöt tettem, és ezzel színeztem.

A tetejét málnaszemekkel díszítettem.

Tejszínhabos grillázs szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére