Főoldal / Desszertek / Diós szelet

Diós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós szelet

Diós szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 6 tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1csg sütőpor
  • 6 kanál olaj
  • 2 kanál víz

A krémhez:

  • 30 deka darált dió
  • 20 deka cukor
  • 2 deci tej
  • 2 kanál étkezési keményítő
  • 20 deka puha margarin
  • ízlés szerint rum

A tetejére:

  • vágott dió
  • fehér és étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szét választjuk. A sárgájához adjuk a víz felét a másik felét a fehérjéhez. A sárgához még az olajat és a cukor egy negyedét is hozzáadjuk és habosra kikeverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a két masszát óvatosan összekeverjük. Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sütőpapiros 24×22-es tepsibe simítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.

A diót, a cukrot, a rumot, a keményítőt és a tejet összekeverjük. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen.

Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük. Amikor már csak langyos, hozzákeverjük a margarint.

A kihűlt tésztalapot három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a főzött diós krémmel. A tetejére is krémet kenünk, majd darabolt dióval és kétféle csokival díszítjük. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.

Szelet és torta formájában is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére