Diós szelet
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szét választjuk. A sárgájához adjuk a víz felét a másik felét a fehérjéhez. A sárgához még az olajat és a cukor egy negyedét is hozzáadjuk és habosra kikeverjük.
A tojás fehérjét kemény habbá felverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot és a két masszát óvatosan összekeverjük. Vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sütőpapiros 24×22-es tepsibe simítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A diót, a cukrot, a rumot, a keményítőt és a tejet összekeverjük. Alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Vigyázzunk, hogy le ne égjen.
Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük. Amikor már csak langyos, hozzákeverjük a margarint.
A kihűlt tésztalapot három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a főzött diós krémmel. A tetejére is krémet kenünk, majd darabolt dióval és kétféle csokival díszítjük. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.
Szelet és torta formájában is elkészíthető.