Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokidarabos keksz

Csokidarabos keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokidarabos keksz

Csokidarabos keksz

Hozzávalók:

  • 22 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 tk. vanília esszencia
  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 25 dkg csoki lencse (apróra tört csoki)
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. (nem volt itthon barna cukrom, így csak sima fehér cukor került bele. De barna cukorral szebb lesz a színe és az íze is más lesz.) Jó habosra kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília esszenciát.

Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. A lisztes keveréket hozzákeverjük a vajas masszához. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat, óvatosan, hogy ne törjenek össze.

Ha a massza nagyon lágy, akkor tegyük a hűtőbe fél-egy órára.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat rakosgatunk a masszából. (Lehet teáskanállal is, ha kisebb kekszeket szeretnénk.)

A tésztahalmok között helyet hagyunk, mert a kekszek elterülnek. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.Akkor jó, ha a széle kezd aranysárga lenni.

A csokidarabos keksz légmentes dobozban sokáig eltartható. (de csak akkor, ha sikerül jól eldugni)

Tipp / megjegyzés:
Ez egy egyszerű vajas keksz alap és csokidarabokat kevertem bele, de finom aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, többféle csokival, dió vagy mogyoródarabokkal is.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére