Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Levesek / Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

Hozzávalók:

A levesalaphoz:

  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 tk. pirospaprika

A krumpligombóchoz:

  • őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 db főtt krumpli
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk és felengedjük vízzel.
Amíg a zöldség megpuhul, összeállítjuk a krumpligombócot.

Az áttört krumplit a vajjal, a liszttel, a tojássárgájával összekeverjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A tésztából apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzzük.

Petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére