Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokis kardamomos zabkeksz pisztáciával

Csokis kardamomos zabkeksz pisztáciával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis kardamomos zabkeksz pisztáciával

Csokis kardamomos zabkeksz pisztáciával

Hozzávalók:

  • 75 g zabpehely megpirítva és ledarálva
  • 75 g zabpehely
  • 75 g finomliszt
  • 75 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál kakaópor átszitálva
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt kardamom
  • 50 g pisztácia durvára vágva
  • 200 g puha vaj
  • 250 g barna cukor
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat enyhén felverjük és vajhoz keverjük fokozatosan. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és a vajas részhez adjuk. Ha jól elkevertük, kis gombócokat formázunk a tésztából és egy tepsire sorakoztatjuk. Hagyjunk közte helyet, mert terülni fog.

Az ujjunkkal lapítsuk ki a golyókat, majd toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe ahol 8 perc alatt el is készülnek. Amikor kivesszük még kicsit lágyak, de ahogy hűl, majd megkeményedik.
Pléhdobozban sokáig eltartható.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (183 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére