Főoldal / Desszertek / Aranygaluska kifliből

Aranygaluska kifliből

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aranygaluska kifliből

Aranygaluska kifliből

Hozzávalók:

  • 6 darab kifli
  • fél liter tej
  • 2 egész tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 kanál kristály cukor
  • 15 deka darált dió
  • 3 kanál cukor
  • vanília öntet
  • 1 cs vaníliás puding
  • 7 deci tej
  • 2 kanál cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kifliket karikákra vágjuk.

Egy kisebb tepsit margarinnal kikenünk, morzsával meghintünk.

A többi hozzávalót kikeverjük.

A kifliket egyenként a tejes masszába mártjuk, és a tepsibe lerakjuk.

A tetejére darált cukrozott diót szórunk, majd ismét kifli és újra dió. Mindaddig amíg a kiflik el nem fogynak.

A maradék tejjel leöntjük a kifliket és 180fokos sütőbe megpirítjuk.

A szokásos eljárással pudingot főzünk.

A megsült tésztát felvágjuk, és az öntettel tálaljuk.

Nagyon finom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére