Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Görög saláta

Görög saláta

Görög saláta

Görög saláta

Hozzávalók:

  • 1-2 db kígyóuborka (méretétől függően)
  • 5 db paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • jégsaláta (elhagyható)
  • 20-30 dkg feta sajt
  • olíva olaj
  • oregano
  • olívabogyó (nálam ez kimarad mi nem szeretjük)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén felkockázzuk és az uborkához keverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott feta sajtot és a felkarikázott lilahagymát, és a fekete vagy zöld olívabogyót (aki szereti).

Meglocsoljuk pici olíva olajjal és megszórjuk oreganoval. Ízlés szerint pici sót és borsot is adhatunk hozzá. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt kézzel tépkedett salátaleveleket is keverhetünk bele. Akár így magában, de sültek mellé is tökéletes.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére