Főoldal / Desszertek / Részeges szelet

Részeges szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Részeges szelet

Részeges szelet

Hozzávalók:

  • 6 darab tojás
  • 7 kanál liszt
  • 12 deka cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • fél deci olaj

A krém hozzávalói:

  • 1 kis cs babapiskóta
  • 2 deci tej
  • ízlés szerint rum
  • 25 deka rama margarin
  • 20 deka porcukor
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 deci tej
  • 1 tábla étcsoki felolvasztva
  • 5 deka darált dió 

A tetejére

  • 2 deci tejszínhab
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat nem választjuk szét. Egyben felverjük a cukorral és lassan hozzáadjuk az olajat is. Amikor már jó habos, belekeverjük a szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés után két lapra vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vízgőz felett  felolvasztott csokoládét.

A puha margarint a cukorral kikeverjük, és kettéosztjuk. A vajas krémet kihűlt pudingokhoz adjuk. A fele a vaníliás hoz megy, a másik fele pedig a csokis krémbe kerül a dióval együtt.

A csokis krémet az alsó lapra simítjuk.
A tejet a rummal összekeverjük és a babapiskótákat egyenként belemártjuk. A megmártott piskótákat a csokis krémre tesszük.

Erre kerül a vaníliás krém, majd a második piskótalap.

A tetejére simítjuk a felvert tejszínhabot, majd tetszés szerint díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Részeges szelet 4.00/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére