Főoldal / Desszertek / Amerikai krémes Györgyi konyhájából

Amerikai krémes Györgyi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai krémes Györgyi konyhájából

Amerikai krémes Györgyi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 11 ek. víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint )
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 – 6 dl tej

A tetejére:

  • 4 dl Hulala tejszín
  • habfixáló
  • reszelt csokoládé (vagy kakaópor)
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel és az olajjal. Majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20perc alatt megsütjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon pudingot főzünk. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Keverjük a még forró pudingba, és kenjük a kisült piskóta tetejére. Tegyük vissza a sütőbe további 10–15 percre, közepes hőfokra, majd  vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt, simítsuk a tetejére a habfixálóval keményre felvert tejszínhabot és szórjuk meg kakaóporral vagy reszelt csokoládéval.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére