Eper mousse zselével – paleo
Hozzávalók:A mousse-hoz:
A zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A kiolvadt epret szűrjük le, a levét tegyük egy kis fazékba. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy 3 dl legyen az egész. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk hozzá édesítőt, majd forraljuk fel. A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe,majd tegyük a forró eperlébe és keverjük el. Tegyük félre hűlni, meg kell várni, míg kicsit megdermed.
Az epret az édesítővel, és a citromlével turmixoljuk le. (a kardamom kihagyható belőle)
A tejet melegítsük fel. (nem szükséges forralni) A zselatin lapokat áztassuk be 5 percre hideg vízbe, majd oldjuk fel a forró tejben. Adjuk a zselatinos tejet az eperpüréhez, és alaposan keverjük el. Ízlés szerinti édesítő mennyiséget adjunk hozzá, ez függ az eper édességétől is.
A behűtött kókuszkrémet verjük fel, majd forgassuk egyenletesen az eperpüréhez. Töltsük habzsákba és rétegezzük poharakba az eperzselével váltakozva.
1-2 órára hűtőbe tesszük, majd friss eperrel díszítve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nekem dupla habzsákom van, az egyik részbe töltöttem a megdermedt zselét, a másikba az eperhabot és poharakba töltöttem. Simán be is lehet rétegezni poharakba vagy tálakba, fontos, hogy a zselé már kezdjen szilárdulni.