Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézes puszedli Tündi konyhájából

Mézes puszedli Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!

Mézes puszedli Tündi konyhájából

Mézes puszedli Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 dkg margarin (hideg)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk. citrom leve

A cukormázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk. citrom leve
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Nekem ebből az adagból 17 db lett)

Egy tálban a kétféle lisztet összekeverjük, majd a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Utána hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citrom levet, a tejfölt és végül a tojásokat. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 40-45 percig.

A tésztából egyforma, nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le, és a tenyerünkkel golyókat formálunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket távol egymástól (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a habos-cukros mázat: villával a tojásfehérjét kemény habbá felverjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levet.

A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félre tesszük, hogy a máz rászáradjon.

Tipp / megjegyzés:
Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon rajta a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!

Értékeld a receptet

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére