Főoldal / Desszertek / Kevert meggyes, Oreós túrókrémmel

Kevert meggyes, Oreós túrókrémmel

Kevert meggyes, Oreós túrókrémmel

Kevert meggyes, Oreós túrókrémmel

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 30 dkg magozott meggy

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 60 ml víz
  • 8 g zselatin (Horváth Rozi)
  • 1,5 dl tejszín (hulala)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 db oreo keksz

A csokimázhoz:

  • 1 dl tejszín (hulala)
  • 100 g étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • meggy szemek
  • oreo keksz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésig keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az étolajat és végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta massza felét, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére simítjuk. A meggy szemeket enyhén belisztezzük és a tészta tetejére szórjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tészta sül és hűl elkészítjük a krémet.

A túrót a joghurttal egy botmixer segítségével törjük össze, szinte krémesre. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját és keverjük simára.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan.

Az oreo kekszeket tegyük egy zacskóba és törjük apróra/morzsásra.

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd az oreo keksz morzsával együtt apránként forgassuk a túrós krémbe.

A kihűlt lap aljáról húzzuk le a sütőpapírt, majd a lapot helyezzük vissza a forma aljába. Simítsuk rá az oreós túrókrémet és tegyük a fagyasztóba 15-20 percre, hogy megdermedjen.

A mázhoz a tejszínt egy lábosba öntjük és felmelegítjük (de nem forraljuk fel!), majd lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. Folyamatosan kevergetjük, míg a csokoládé felolvad és fényes csokimázat kapunk.

A langyosra hűlt, sűrű csokoládés mázat a megdermedt túrókrém tetejére kanalazzuk, és egy spatula segítségével óvatosan elsimítjuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy kellőképpen megszilárduljon.

Tálalás előtt ízlés szerint tejszínhabbal, félbevágott oreo kekszekkel és meggyszemekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére