Csokoládékrémes csokitorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krémet. A csokoládét a kakaóport és a vajat egy tálba tesszük és felolvasztjuk. Lehűtjük majd hűtőbe tesszük.
A puha vajat (vagy margarint), a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel kihabosítjuk. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, majd a tejet is hozzáadva kikeverjük a tésztát. Egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
A krémet kivesszük a hűtőből és kicsit kihabosítjuk.
A megsült és kihűlt lapot kettévágjuk, a fele krémet belekenjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém kellőképpen megdermedjen.