Főoldal / Torták / Csokoládékrémes csokitorta

Csokoládékrémes csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládékrémes csokitorta

Csokoládékrémes csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej

A krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 17 dkg vaj
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a krémet. A csokoládét a kakaóport és a vajat egy tálba tesszük és felolvasztjuk. Lehűtjük majd hűtőbe tesszük.

A puha vajat (vagy margarint), a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel kihabosítjuk. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat is, majd a száraz hozzávalókat és a tejet is beledolgozva kikeverjük a tésztát. Egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

A krémet kivesszük a hűtőből és kicsit kihabosítjuk.

A megsült és kihűlt lapot kettévágjuk, a fele krémet belekenjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém kellőképpen megdermedjen.

Csokoládékrémes csokitorta 4.25/5 (4 értékelés)

Laura (29 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére