Főoldal / Torták / Csokoládékrémes csokitorta

Csokoládékrémes csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládékrémes csokitorta

Csokoládékrémes csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl tej

A krémhez:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 17 dkg vaj
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a krémet. A csokoládét a kakaóport és a vajat egy tálba tesszük és felolvasztjuk. Lehűtjük majd hűtőbe tesszük.

A puha vajat (vagy margarint), a tojást és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel kihabosítjuk. Beledolgozzuk a száraz hozzávalókat, majd a tejet is hozzáadva kikeverjük a tésztát. Egy 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

A krémet kivesszük a hűtőből és kicsit kihabosítjuk.

A megsült és kihűlt lapot kettévágjuk, a fele krémet belekenjük, majd a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém kellőképpen megdermedjen.

Csokoládékrémes csokitorta 3.92/5 (12 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére