Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Dióhabos holdacska

Dióhabos holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dióhabos holdacska

Dióhabos holdacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl tej

A tetejére:

  • kb 4 ek .sárgabaracklekvár
  • 6 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • reszelt citromhéj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a puha margarinnal, és a cukorral habosra kikeverjük. (használjunk robotgépet)
A lisztet összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a szódaporral, majd a kevert sárga masszához adjuk. A végén beleöntjük a tejet, és elkeverjük. A masszát egy margarinnal kikent, kilisztezett, (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe simítjuk. 180 fokon kb 10 perc alatt elősütjük.

Ekkor kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük és a tetejét lekvárral lekenjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor már fényes és kemény a hab a citromhéjas darált diót belekeverjük.
Ezt a habos masszát a lekvárra simítjuk és visszatesszük a 160 fokra mérsékelt sütőbe kb 20-25 percre. Amikor a teteje már szépen megsült akkor elkészült.

Kiveszem a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kis holdacskákat szúrunk belőle.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére