Főoldal / Desszertek / Narancsos szelet

Narancsos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos szelet

Narancsos szelet

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 1 egész tojás
  • 14 deka Rama margarin
  • 14 deka porcukor
  • 40 deka liszt
  • 1,5 deci tejföl

Krém hozzávalói:

  • 4 deci tej
  • 5 kanál liszt
  • 2 narancs leve
  • 25 deka Rama margarin
  • 15 deka porcukor
  • 4-5 kanál narancs lekvár

A tetejére:

  • 15 deka porcukor
  • narancs leve
  • 1 kanál víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 cipóra elosztom.

Az első lapot kinyújtom, és közepes méretű sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Erre a lapra rákenem a narancs lekvárt.

A második lapot szintén kinyújtom, és a lekváros lapra helyezem. Kicsit megszurkálom és 180 fokos sütőben, kb 10 perc alatt megsütöm.

A másik két cipót egyenként kinyújtom, és szintén egyenként kisütöm.

A krémhez a lisztet, a tejjel és cukorral csomómentesre kikeverem, és a tűzhelyen besűrítem, majd kihűtöm.

Keverő tálba teszem narancs levét, és a szobahőmérsékletű margarinnal habosra kikeverem, majd a kihűlt tejes keverékkel krémesre keverem.

Az alsó lapra kenem a krém felét, erre jön a dupla lekvárral összesütött lap, majd ismét a krém és az utolsó lap.

Porcukorból vízzel és narancslével  cukormázat keverek, ezzel vonom be a felső lapot. (ízlés szerint díszíthető olvasztott csokoládéval is)

Egy fél napot vagy egy éjszakát állni hagyom, azalatt az ízek összeérnek, a lapok megpuhulnak, és könnyebben szeletelhető.

Narancsos szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (554 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére