Főoldal / Desszertek / Cukormázas citromos kuglóf

Cukormázas citromos kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Cukormázas citromos kuglóf

Cukormázas citromos kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A cukormázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. tejszín (vagy tej)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.

A sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a citrom levét, és elkeverjük.

Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és a reszelt citromhéjat. A végén beleforgatjuk a fehérjehabot is. Egy kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a citromos masszát.

Betesszük az előmelegített sütőbe, ahol 35-40 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. (légkeverésen elég neki a 160 fok is) Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a kuglóf tetejére csurgatjuk. Ízlés szerint reszelt citrom vagy lime héjjal is díszíthetjük.
Légiesen könnyű citromos kuglóf, ami egy bögre tea vagy kávé mellé is tökéletes.

Tipp / megjegyzés:
Ha van otthon, egy kis lime héjjal is felturbózhatjuk.

Cukormázas citromos kuglóf 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (573 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére