Zabpelyhes Golyó
Hozzávalók:
- 1/2 kg zabpehely
- 10 dkg ráma
- 3 ek. méz
- 2 ek. kakaópor
- 2,5 dl tej
- 2 ek lekvár
- 2 rumaroma
- 2 marék mazsola
A hempergetéshez:
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumaromába.(egy pár órát jó ha áll benne, de jobb egy egész éjszakát)
A tejet, a mézzel, a rámával, a kakaóporral, és a lekvárral felmelegítjük, majd a zabpehelyre öntjük.
Hozzáadjuk az áztatott mazsolát és a rumaromát, majd alaposan összekeverjük.
Nedves kézzel, kis gombócokat formálunk belőle, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp / megjegyzés:
Gyermek zsúrra kitűnő és egészséges csemege. Finom, gyors, és olcsó csemege azoknak akik szeretnek nassolni.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!