Főoldal / Levesek / Gombakrémleves

Gombakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombakrémleves

Gombakrém leves kukorica golyóval

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 főző tejszín
  • só, bors
  • pirospaprika egy csipet
  • kis csokor petrezselyem
  • olíva olaj
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a gombát, majd felengedjük 1,5 dl vízzel, és ízlés szerint fűszerezzük. Ha megfőtt leturmixoljuk, és vissza tesszük a lángra.

A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, és a megfőtt levest besűrítjük vele. Újból átforraljuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Tálalásnál ízlés szerint szórhatunk bele levesgyöngyöt is.

Tipp / megjegyzés:
Ezt más gombából is ugyanígy csináljuk. A saját magunk által szedett gombát mindig mutassuk meg szakembernek.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére