Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével. A tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni.
(Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem.)
A szilvalekvárt keverjük el a mascarponéval. A tejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, forgassuk a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez.
A krém 3/4 részét kenjük rá, a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Tekerjük fel. A maradék krémmel kenjük meg a tekercset és ízlés szerint díszítsük fel.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.