Főoldal / Desszertek / Velencei répatorta – paleo

Velencei répatorta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Velencei répatorta – paleo

Velencei répatorta - paleo

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 8 dkg eritrit (porrá őrölt)
  • 0,8 dl mandulaolaj v. puha kókuszvaj
  • 25 dkg sárgarépa finomra reszelve
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió
  • 1/2 bio citrom reszelt héja és leve
  • 25 dkg őrölt mandula
  • 1 kis marék mazsola
  • 4-5 szem aszalt sárgabarack apróra vágva

A tetejére:

  •  3-4 ek. fenyőmag vagy szeletelt mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat a porrá őrölt édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a finomra reszelt répát, a citromlevet és a mandulaolajat (vagy kókuszvajat) is, és elkeverjük.

A többi hozzávalót egy külön tálban elvegyítjük, majd ezt is a masszába keverjük. Egy 21 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A tetejére szeletelt mandulát vagy fenyőmagot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.

Finom, szaftos sütemény.

Velencei répatorta – paleo 5.00/5 (3 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére