Főoldal / Desszertek / Mogyorós-tejszínes-csokis

Mogyorós-tejszínes-csokis

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós-tejszínes-csokis

Mogyorós-tejszínes-csokis

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg darált mogyoró
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

A krém hozzávalói:

  • 5 dl tejszín
  • 1 cs tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • mogyoró a díszítéshez
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek. meleg vízzel, a cukrokkal és sóval habosra keverjük. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.

A lisztet a sütőporral, és a darált mogyoróval összekeverjük. Fakanállal könnyedén a tojásmasszához keverjük. A tésztát 34 ×35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A megsült süteményről a sütőpapírt levesszük, hagyjuk kihűlni, majd hosszában ketté vágjuk.

Amíg hűl, elkészítjük a  krémet.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tejszínes pudingport a cukrokkal, és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Apránként a kihűlt pudinghoz adagoljuk a keményre vert tejszínt, és jól kihabosítjuk.
Végezetül a beleforgatjuk a csokireszeléket.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, beborítjuk a másik lappal,  a maradék krémet a tetejére simítjuk. Mogyoróval díszítjük.
Hűtőbe tesszük 1 órára, majd kockákra vágva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére