Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Téli fagyi házilag

Téli fagyi házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Téli fagyi házilag

Téli fagyi házilag

Hozzávalók:

A tölcsérhez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 8 tojásfehérje
  • 1 tk. vanília aroma

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás fehérjét, (nem kell felverni), és az aromát. Krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.

Az ostyasütőben 1-1 tk. masszát kisütünk, és  a lapokat forrón tölcsér alakúra feltekerjük. Akinek nincs ostya sütője az gofri sütőben is elkészítheti.

Ha az sincs, akkor palacsinta sütő közepébe 1-1 vékony kör alakúra formált, lapot lassú tűznél megsütünk, és feltekerjük. Úgy is tökéletes, csak akkor nem lesz rácsos.

A krémhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A félig felvert tejszínbe  beleöntjük a csokit, és kemény habbá felverjük. (hulala tejszínnel elég keményre fel tudjuk verni) A krémet habzsákba töltjük, majd a kihűlt tölcsérekbe beletöltjük.

Hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Tipp / megjegyzés:
Használhatunk fehér csokit is, így a fele, barna, fele fehér krémes lesz.

Beküldő: Maja

Téli fagyi házilag 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére