Főoldal / Desszertek / Tejszínes citromkrémes piskótatekercs

Tejszínes citromkrémes piskótatekercs

 Tejszínes citromkrémes piskótatekercs

Tejszínes citromkrémes piskótatekercs

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1 mk. sütőpor

A piskóta lekenéséhez:

  • 5 ek. baracklekvár

A krémhez:

  • 8 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl habtejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el, hogy alaposan lehűljön mire felhasználásra kerül.

A lisztet a cukorral, és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzá keverjük a citrom reszelt héját és levét is. Jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a kihűlt citromos krémbe forgatjuk.
A hűtőbe tesszük felhasználásig.

Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra kikeverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
Kibélelünk egy tepsit szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a piskótát és elsimítjuk. /37×32 cm/ 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.

A piskótát kivesszük a konyharuhából és a lekvárral lekenjük.
Ezután a citromos krém 3/4 részével megkenjük és feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.
Ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön.

Szeletelve kínáljuk.

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére