Főoldal / Desszertek / Narancsos curdy puding

Narancsos curdy puding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos curdy puding

Narancs curdy puding

Hozzávalók:

  • 5,5 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 ek. citromlé
  • 1 kisebb narancs reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 5,5 dkg liszt
  • 2,85 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • pici só
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, a narancs reszelt héját levét. Jól kikeverjük.

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Elég folyós a tésztát kapunk, olyan palacsintatészta jellegűt.

Szilikonos formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Vízfürdőben kell sütni, ami azt jelenti, hogy az edényt egy magasabb falú tepsibe tesszük és félig felöntjük forró vízzel.

A teteje szép aranysárgára sül, az alja pedig még kicsit folyós, de pont ilyennek kell lennie. A formában hagyjuk kihűlni, és mikor teljesen kihűlt, lehet szeletelni. Szépen kijön a formából.

Tipp / megjegyzés:
Ez a sütemény, Jamie Oliver lemon curdy puding receptje alapján készült, csak naranccsal, és picit kevesebb cukorral. Ez is ugyanolyan illatos, pihe-puha, belül szaftos piskóta, felfújt jellegű desszert. Nagyon gyorsan össze lehet állítani, aztán csak várni kell, hogy megsüljön. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom. Ha sokan vannak a családban, ebből is egyből dupla adaggal érdemes indítani.

A sütőpor és a só nincs az eredeti receptben, de a liszt amit a recept ír, tartalmazza ezeket, de itt ilyen liszt nincs, szerintem Magyarországon sincs.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére