Sajtkrémes csokoládés torta
Hozzávalók:Az alaphoz:
A csokoládés sajtkrémhez:
|
|
Elkészítés:
Az alaphoz a lisztet vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót beledolgozva összeállítjuk a tésztát. Zárt tálban fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
Sütőpapírral leterített sütőlapra helyezzük a 21 cm-re állított torta karikát, és a tésztát belenyomkodjuk. Az egyenletesen elsimított tésztára egy sütőpapírt borítunk és ráöntjük a kerámia sütőbabot. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Félidőnél a sütőpapírt összefogva levesszük róla a sütőbabot.
Sütőlapon tortakarikában hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A krémsajtot összekeverjük a cukorral.
Habfixáló hozzáadásával felverjük a hideg tejszínt, amit a cukros krémsajtba forgatunk. Vízben elkeverjük a zselatint. Miután kocsonyássá vált, felmelegítjük-kicsit lehűtve a krémsajtos tejszínes krémhez adjuk, összekeverjük.
Kb. 1,5 dl krém kivételével a kihűlt tésztára öntjük ( a sütőkeret a tésztán volt, ez fogta össze az egész tortát.)
A maradék krémbe keverjük a felolvasztott csokoládét, és alaposan összeforgatjuk.
Egyenes végű nyomócsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és elszórva belenyomkodjuk a fehér krémbe a csokisat. Éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor meglazítjuk róla a keretet, és levesszük róla.
kínáló tálra csúsztatjuk úgy kínáljuk.