Citromos-kivis panna cotta
Hozzávalók:A citromos panna cotta-hoz:
A kivis réteghez:
|
|
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!
Belereszeljük a citromhéjat és langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Amíg dermed, készítsük el a kivis réteget.
A 6 kivit megpucoljuk és felkockázzuk, 2 darabot lepürésítünk belőle és egy kiskanál cukorral valamint a zselatinnal elkeverve addig melegítjük míg a zselain feloldódik benne. (a maradék 4 felkockázott kivit tegyük félre) A kivis szószt tegyük félre, hogy lehűljön.
Vegyük ki a megdermedt citromos panna cotta-t a hűtőből, majd óvatosan kanalazzuk a tetejére a kivis szószt. Tegyük vissza a hűtőbe fogyasztásig.
Tálalás előtt pakoljuk meg bőven a felkockázott kivivel és úgy kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.