Főoldal / Desszertek / Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Narancsos kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg puha ráma
  • 10 dkg puha zsír
  • 5 egész tojás
  • 38 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 narancs leve, és reszelt héja
  • barack lekvár
  • narancs kocka (Lidlibe lehet venni 10 dkg-os dobozos)

A cukormázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • pici sárga ételfesték
  • víz
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukrot, a margarint, és a zsírt habosra kikeverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az 1 narancslevét és reszelt héját, és összekeverjük.

A massza felét kikent kuglóf formába öntjük, majd a sűrű lekvárból halmokat rakunk rá, és megszórjuk a narancs kockákkal. Rásimítjuk a maradék masszát, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A porcukrot, a narancs levét, a héját, pici sárga ételfestéket és annyi vizet hogy sűrű masszánk legyen összekeverünk, és a kihűlt kuglófra öntjük. Díszíthetjük cukordarával, csokireszelékkel tetszés szerint.

Ha a máz megszáradt, szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Díszíthetjük csoki forgáccsal is, jól mutat rajta.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére