
Elmentem!Narancsos kuglóf

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg puha ráma
- 10 dkg puha zsír
- 5 egész tojás
- 38 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 narancs leve, és reszelt héja
- barack lekvár
- narancs kocka (Lidlibe lehet venni 10 dkg-os dobozos)
A cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs leve és reszelt héja
- pici sárga ételfesték
- víz
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A porcukrot, a margarint, és a zsírt habosra kikeverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az 1 narancslevét és reszelt héját, és összekeverjük.
A massza felét kikent kuglóf formába öntjük, majd a sűrű lekvárból halmokat rakunk rá, és megszórjuk a narancs kockákkal. Rásimítjuk a maradék masszát, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A porcukrot, a narancs levét, a héját, pici sárga ételfestéket és annyi vizet hogy sűrű masszánk legyen összekeverünk, és a kihűlt kuglófra öntjük. Díszíthetjük cukordarával, csokireszelékkel tetszés szerint.
Ha a máz megszáradt, szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Díszíthetjük csoki forgáccsal is, jól mutat rajta.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!
Szeretnek kulonbozo magyar recepteket hazulrol. Kosz szepen Potyi
Kedves Pötyi! Örülünk, hogy itt vagy. Igyekszünk sok-sok receptet közzétenni az oldalon.