Narancsos kuglóf
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg puha ráma
- 10 dkg puha zsír
- 5 egész tojás
- 38 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 narancs leve, és reszelt héja
- barack lekvár
- narancs kocka (Lidlibe lehet venni 10 dkg-os dobozos)
A cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs leve és reszelt héja
- pici sárga ételfesték
- víz
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A porcukrot, a margarint, és a zsírt habosra kikeverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az 1 narancslevét és reszelt héját, és összekeverjük.
A massza felét kikent kuglóf formába öntjük, majd a sűrű lekvárból halmokat rakunk rá, és megszórjuk a narancs kockákkal. Rásimítjuk a maradék masszát, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A porcukrot, a narancs levét, a héját, pici sárga ételfestéket és annyi vizet hogy sűrű masszánk legyen összekeverünk, és a kihűlt kuglófra öntjük. Díszíthetjük cukordarával, csokireszelékkel tetszés szerint.
Ha a máz megszáradt, szeletelve kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Díszíthetjük csoki forgáccsal is, jól mutat rajta.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!