Főoldal / Kelt tészták / Zsebes pita

Zsebes pita

Zsebes pita

Zsebes pita

Hozzávalók:

(8-10 darabhoz)

  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 tk. só
  • 1 ek. olaj
  • 2 dl langyos víz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 tk. cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével kör alakúra nyújtjuk a gombócokat. kb. 1cm vastagok legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Sütés közben felpúposodik, és ahogy elkezd kicsi színt kapni már el is készült.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.

A megsütött pitát, ízlés szerint fűszerezett sült hússal és zöldségekkel megtöltjük, majd öntettel meglocsolva kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére