Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Màkos-diós bejgli

Màkos-diós bejgli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Màkos-diós bejgli

Màkos-diós bejgli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 cs. instant élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 150 ml tej

A mákos töltelékhez:

  • 25 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 150 ml tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 kk. fahéj

A diós töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 150 ml tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 citrom reszelt héja

A kenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és alaposan dolgozzuk össze. A puha, de nem ragacsos tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

Elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mákot. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A diós tölteléknél is ugyanígy járunk el.

Összeállítás:
A pihentetett tésztát egyenként 20×25 cm-es téglalappá kinyújtjuk. (Se a deszkát, se a tésztát ne lisztezzük!) Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen szoros. Mind a négy bejglit így készítjük el.

A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. 20 percet száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat, és újabb 20 percet hagyjuk száradni. A bejgliket több helyen megszurkáljuk (egészen az aljáig), hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.

180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. /Légkeveréses sütő: 160 fok, gázsütő: 3-as fokozat/

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére