Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyorós kávés keksz

Mogyorós kávés keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorós kávés keksz

Mogyorós kávés keksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg mogyoró
  • 14 dkg finomliszt
  • 3 tk.kávépor (vagy instant kávé szitán áttörve)
  • egy csipet só
  • 17 dkg vaj (vagy margarin)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 kk. vaníliakivonat
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész mogyorószemeket egy száraz serpenyőbe tesszük és megpirítjuk. Félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, konyharuhába öntjük és ledörzsöljük róla a héját, majd késes robotgépben 2 evőkanál finomliszttel ledaráljuk.

A maradék lisztet, a sót és kávéport hozzáadjuk és összekeverjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot. Ezzel is elkeverjük és beleszórjuk a lisztes keveréket. Egy spatulával addig keverjük, amíg egynemű lesz, majd a kész masszát csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk.

Sütőpapíros tepsibe hosszúkás formákat nyomunk a tésztából. Hagyjunk közte helyet, mert egy picit terülni fog.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor éppen hogy megkapta a tetejét. Hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsin, majd szedjük rácsra.
Amikor minden keksz kihűlt, a csokoládét olvasszuk meg, töltsük nyomózsákba vagy papírtölcsérbe és csurgassuk a kekszek tetejére.

Fémdobozban tárolva sokáig eláll.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére