Főoldal / Desszertek / Datolyás csokoládékocka málnaöntettel

Datolyás csokoládékocka málnaöntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Datolyás csokoládékocka málnaöntettel

Datolyás csokoládékocka málnaöntettel

Hozzávalók:

  • 30 dkg datolya kimagozva
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 10 dkg  barnacukor
  • 3 púpos evőkanál kakaópor
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Az öntethez:

  • 30 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 löttyintésnyi feketeribizli likőr (elhagyható)
  • vaníliakivonat
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Tegyük a datolyát egy tálba és öntsük le annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Hagyjuk állni fél órát, majd szűrjük le és turmixoljuk le 100 ml áztatólével.

Az étcsokit mikróban alacsony fokozaton olvasszuk meg, de vigyázzunk, nehogy megégjen. (olvaszthatjuk vízgőz felett is)

A tojásokat válasszuk ketté. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukor felét. Addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz a hab.

Egy másik tálban a tojások sárgáját keverjük ki a cukor másik felével, adjuk hozzá a datolyapürét, majd forgassuk bele a felvert tojáshabot és az olvasztott csokit.
A lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport keverjük össze és adjuk óvatosan a tojásos krémhez. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt 20x30cm-es tepsibe és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Az öntet hozzávalóit tegyük egy lábosba, keverjük el és forraljuk össze pár perc alatt. Majd sűrű szűrőn passzírozzuk át.

A kihűlt sütit kockára vágjuk és meglocsoljuk a öntettel. Ha van otthon jóféle vaníliafagyi, még jobban feldobhatjuk.

lelekkonyha.blogspot.hu

Datolyás csokoládékocka málnaöntettel 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (177 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére