Főoldal / Desszertek / Kivis krémes

Kivis krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kivis krémes

Kivis krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7,5 dkg DW sütemény liszt
  • 7,5 dkg tönköly liszt világos
  • 7,5 dkg darált dió
  • 4 dkg DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
  • (vagy 16 dkg cukor)
  • 4 db tojás
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. házi krémes krémpor
  • 1,9 l tej
  • 6 db kivi-nagyobb
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához tojást a cukorhelyettesítővel összekeverjük majd hozzáadjuk a diós, lisztes, sütőporos keveréket.

Sütőpapírral bélelt 25×25 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Krémhez a krémes krémport összekeverjük a hideg tejjel és már kenhető is a fele a kihűlt diós alapra.

Megszórjuk a darabolt kivivel és rásimítjuk a maradék krémet.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínálja.

Mentés

Mentés

Kivis krémes 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére