Sajtkrémes-kolbászos csiga
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A reszelt sajtot keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és őrölt köménymaggal.
A kolbászt vágjuk fel apró darabokra.
Az előnyújtott leveles tésztát kenjük meg a sajtkrémmel, majd szórjuk meg a feldarabolt kolbásszal. Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd kb. 10 percre tegyük be a fagyasztóba, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni. (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra)
A lehűtött tekercset ezután szeleteljük fel kb. 2 cm-es csigákra, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb.
Ezután egy kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a csigák tetejét, hogy kicsit lelapuljanak.
Helyezzük be a tepsit előmelegített forró sütőbe, majd pár perc alatt süssük a csigákat szép pirosra.
A kisült csigákat kínálhatjuk langyosan, vagy teljesen kihűtve.