Főoldal / Torták / Máktorta

Máktorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Máktorta

Máktorta

Hozzávalók:

(20-cm-es formához)

A tésztához:

  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 dkg mák (egész)
  • 3 ek tej

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg mák (darált)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2-3 ek méz
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dl tej
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A puha margarint keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a tejet. Keverjük simára, és szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a mákot, majd alaposan dolgozzuk össze.

A sütőformát kenjük ki margarinnal, majd szórjuk meg liszttel. Öntsük bele a masszát és simítsuk el a tetejét egyenletesen. (én szilikonos formában sütöttem, így csak margarinnal kentem ki vékonyan a formát)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt süssük készre. Végezzünk tűpróbát, hogy elkészült e. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd hűtsük ki egészen.

A vaníliás pudingport keverjük össze a mazsolával és a darált mákkal.
A tejet a mézzel, öntsük egy lábosba és melegítsük fel. Ezután keverjük hozzá a pudingporos-mazsolás-mákos keveréket, és  állandó keverés mellett főzzük kb. 5 percig, vagy amíg besűrűsödik. Ezután hűtsük ki teljesen.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a teljesen kihűlt, mákos-pudingmasszát. Addig keverjük, míg szép sima krémet nem kapunk. Közben ha szükséges még cukorral ízesíthetjük.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mákos krémhez.

A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kenjük rá a tetejére és az oldalára a krémet. Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Értékeld a receptet

Gizi (283 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére