Főoldal / Szárnyas Ételek / Kacsás kása farhátból

Kacsás kása farhátból

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kacsás kása farhátból

Kacsás kása farhátból

Hozzávalók:

  • 2 db kacsafarhát
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • gyökér
  • 0,5 fej karalábé
  • 0,5 fej kicsi zeller
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • zellerlevél
  • petrezselyemlevél
  • egész fekete bors 
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • 1 bögre rizs 
  • kacsazsír
  • pekándió

Ha fel akarjuk turbózni tehetünk hozzá zöldborsót, sárgarépát, így nem csak finomabb, de színesebb is lesz.

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst beáztatom.

A húslevest megfőzöm a leveskockával, majd a húst kiveszem, és lefejtem. A zöldségeket felaprítom.

A rizst a zöldségekkel megfőzöm, hozzákeverem a húst, kevés kacsízsírt is adok hozzá majd fűszerezem.

Tálaláskor szedek a tányérra kacsás kását, díszítem chilivel és petrezselyemzölddel.

Tipp / megjegyzés:
Márton nap tájékán ludas kását akartam főzni, de nem jött össze.
Nos kacsafarhátból – a csirkefarhát mintájára – készült jó zöldségesen és fűszeresen egy húsleves, amit aztán cérnametélttel fogyasztottam el. Isteni volt.
A húsából rizzsel – ha van ludas kása – akkor kell lennie kacsás kásának is, készült egy finom étel. Ez lett belőle: kacsás kása, ami egy pépszerű étel. Ezért senki ne várja, hogy ez egy szép szemcsés étel legyen.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére