Főoldal / Desszertek / Csörögefánk

Csörögefánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csörögefánk

Csörögefánk

Hozzávalók:

  • 40 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 deci fehér bor
  • 2 kanál rum
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 deka margarin
  • 2 kanál tejföl
  • csipet só
  • 2 kanál porcukor
  • olaj a kisütéshez
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és egy negyed órát pihentetem.

A pihentetés után vékonyra kinyújtom, majd derelye szaggatóval kiformázom.

Téglalapokat vágok vele, és a közepébe két csíkot húzok, az egyiken a tészta egyik végét átdugom.

A tészta darabokat bő, forró olajban kisütöm.

Le porcukrozom és sárgabarack lekvárral tálalom.

Tipp / megjegyzés:
A farsang nem telhet el fánk nélkül, és a sok fánk recept közül nagy kedvenc a csörögefánk (más néven forgácsfánk), hiszen gyorsan elkészül, nem kell órákig keleszteni a tésztáját.

Finom, omlós, nagyszerű édesség, melyet ízlés szerinti lekvárral, de akár csokiszósszal is tálalhatunk.

Csörögefánk 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére