Főoldal / Desszertek / Raffaello süti

Raffaello süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Raffaello süti

Raffaello süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 db tojásfehérje
  • 30 dkg kristálycukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg liszt
  • 1 sütőpor

A krémhez:

  • 12 tojássárgája
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 37 dkg margarin
  • 25-30 dkg porcukor
  • vanília aroma

A díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • mogyoró
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőporral elkevert lisztet.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és a tészta 1/3 részét rákenjük. 150 fokon világosra sütjük.
A tészta masszából összesen 3 lapot sütünk.

A krémhez a tojássárgáját a pudingporral csomómentesre elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és felfőzzük.
A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt tojásos-pudingos masszát, a vanília aromát és az egészet habosra keverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel úgy,hogy a tetejére is maradjon belőle.
Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Mogyoróval díszítjük.

Raffaello süti 5.00/5 (2 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére