Főoldal / Hal ételek / Sütőben sült hal eperszósszal

Sütőben sült hal eperszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben sült hal eperszósszal

Sütőben sült hal tejszínes sajtszósszal

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott hal filé
  • 1 kis tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • só, bors, piros paprika, olaj
  • morzsolt petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma

Az eperszószhoz:

  • 25 dkg eper,vagy eper lekvár
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. barna cukor
  • fehér bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A halat kiengedjük és besózzuk. A halszeleteket tepsibe tesszük.

A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal és a fűszerekkel, majd ráöntjük a halra, és kevés olajjal meglocsoljuk.
Sütőben készre sütjük.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és összevágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az epret. Addig pároljuk amíg kicsit meglöttyed, ezután jöhet bele a cukor, egy leheletnyi fehérbors valamint egy csepp citromlé. Összeforraljuk, és már lehet is tálalni.
Köretként burgonyát ajánlok hozzá.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére