Főoldal / Levesek / Korhelyleves II

Korhelyleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Korhelyleves II

Korhelyleves II

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéstarja (füstölt), vagy füstölt oldalas
  • 20 dkg füstölt szalonna (csemege)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 pár virsli
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1/2 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1/2 tk. fűszerpaprika
  • 1-3 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 4 ek. paprikakrém
  • tejföl ízlés szerint (elhagyható)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

4-4,5 liter enyhén sós vízben odarakjuk főni a tarját a babérral. Amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát.
A káposztát szintén összevágjuk, de előtte átmossuk kevés hideg vízzel, ha esetleg túl intenzív lenne az íze.

Ha a hús már majdnem puha (kb. 40 perc), elkészítjük a rántást: a szalonna kiolvadt zsírján a vöröshagymát megpirítjuk a fokhagymával, majd a liszttel simára kikeverjük.
Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük a paprikakrémmel és a köménnyel. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsorgatjuk a leveshez, amelybe beledobjuk a káposztát és az apróra vágott virslit is.

Összeforraljuk a levest nagyjából 20 percig főzzük még, majd ízlés szerint kevés tejfölt is adhatunk hozzá, de előbb végezzünk hőkiegyenlítést. (a tejfölhöz tegyünk keveset a forró levesből, majd így öntsük a fazékba)

Belekeverjük a felaprított kaprot, és tálalhatunk is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére