Főoldal / Egytálételek / Vörösboros-tejszínes gomba polentával.

Vörösboros-tejszínes gomba polentával.

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros-tejszínes gomba polentával

Vörösboros tejszínes gomba polentával

Hozzávalók:

A gombához:

  • 50 dkg gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 15 dkg bacon
  • 1 dl vörösbor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj

Polenta hozzávalói:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 4 dl víz
  • 1 tk só
  • 2-3 dkg margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra. A bacont és a póréhagymát vágjuk fel apró kockákra.

Egy serpenyőbe (v. wok-ba) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott bacont és kezdjük el sütni. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra felvágott póréhagymát, majd addig pároljuk még a hagyma kissé összeesik.

Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott gombát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Keverjük alaposan össze, majd addig pároljuk még a gomba levet enged. Ekkor öntsük fel a borral, majd néha megkeverve addig pároljuk, még zsírjára sül.

Amikor már teljesen elpárolgott a folyadék, a bacon és a gomba teljesen puhára főtt, akkor szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd alaposan keverjük össze.

Ezután öntsük fel a tejszínnel, majd kevergetve addig főzzük, még a szaft kissé besűrűsödik.

A vizet forraljuk fel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a kukoricadarát. Ezután ízlés szerint sózzuk, és alacsony hőfokon, kevergetve addig főzzük, még besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a margarint, majd keverjük simára.
Az elkészült polentát rögtön tálaljuk, mert különben összeáll.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a vörösboros-tejszínes gombát a polentával kínáljuk.

Vörösboros-tejszínes gomba polentával. 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére