Főoldal / Desszertek / Habcsókos fahéjas almás béles

Habcsókos fahéjas almás béles

 Habcsókos fahéjas almás béles

Habcsókos fahéjas almás béles

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • csipetsó
  • 2 evőkanál búzadara

A töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 4 ek. cukor

A hab réteghez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál citromlé.

A tészta kenéséhez:

  • 1 db egész tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a cukrot, a sütőport elmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és a sót összegyúrjuk.

A tésztát ketté vesszük, az egyiket kinyújtjuk és egy 39×23 cm-es kizsírozott lisztezett tepsi aljára tesszük. A tészta tetejét megszórjuk búzadarával és elsimítjuk rajta a jól kinyomkodott reszelt almát.

Az alma tetejét megszórjuk kristálycukorral és a fahéjjal, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és befedjük az almatölteléket. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.

Amíg sül a tészta, csipet sóval és a citromlével felverjük a szobahőmérsékletű tojásfehérjét. Amikor megnő a hab térfogata, apránként vagy kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény fényes habot verünk belőle.

25 perc elteltével kivesszük a sütőből az almás bélest és rákenjük egy spatulával a tojásfehérjehabot. Visszatoljuk a sütőbe 10-12 percre, hogy a tojásfehérje habcsók megsüljön. Ha szép színt kapott a hab, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra kihűlni, mert egyébként nem lehet szépen felszeletelni.

 

Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

A lap tetejére