Főoldal / Desszertek / Alkoholos pudingos tejszínes bomba

Alkoholos pudingos tejszínes bomba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Alkoholos pudingos tejszínes bomba

Alkoholos pudingos tejszínes bomba

Hozzávalók:

  • 2 csomag ét csokis pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 8 db babapiskóta
  • 1,5 dl feketekávé
  • 1,5 liter tej
  • 1 nagy gömbölyű jénai tál,vagy üvegtál
  • 1 üveg rumaroma,vagy 1 evőkanál rum
  • fél liter habtejszín
  • 10 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karamellás pudingport a tej és a cukor felével megfőzzük, és hűlni hagyjuk.

Közben a kávét elkészítjük (jó  az instant kávé is).
A már langyosra hűlt pudingot az üveg tálba öntjük.

A babapiskótákat egyesével bele mártjuk a kávéba, és a pudingra tesszük.

Az étcsokoládés pudingot, a rumaromával együtt a maradék tejjel és cukorral, sűrűre főzzük.

A langyosra hűlt csokis pudingot a babapiskótás réteg tetején egyenletesen el simítjuk.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd hűtőbe tesszük két órára.

Tálalás előtt, a jénaiból egy tálcára kifordítjuk , a tetejét felvert tejszínhabbal, és gyümölcsökkel díszítjük.

Vízbe mártott késsel, szeleteljük úgy mint egy tortát.

JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

Tipp / megjegyzés:
Elkészítés után egy éjszakára tegyük hűtőbe akkor az ízek jól összeérnek.

Értékeld a receptet

Lakics Gabriella Anna (62 Recept)

Az életben,sosem itélj el másokat.Mert ki tudja még a sors mit adhat neked!!! Elváltam,két felnőtt gyermekem és 3-rom saját,és 3rom örökölt unokám van.Második házasságban élek,pároméval együtt 6-unkának vagyunk boldog nagyszülei.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére