Főoldal / Desszertek / Joghurtos gyümölcsös alagút

Joghurtos gyümölcsös alagút

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Joghurtos gyümölcsös alagút

Joghurtos gyümölcsös alagút

Hozzávalók:

(2 db őzgerincforma 30×4 cm)

  • 4 db natúr joghurt 150 g-os(vagy ízesített,gyümölcsnek megfelelő)
  • 2,5-3 dl habtejszín (ha lehet,nem növényi)
  • 10 ek. cukor
  • 1 cs. étkezési porzselatin (20g)
  • kb. 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy,málna,őszibarack,kopasz barack, kiwi)
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A joghurtba tesszük a cukrot, a zselatint és langyosra melegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni)

A habtejszínt keményre verjük, (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem, mert keményebb lesz tőle) A lehűlt joghurtba óvatosan belekeverjük a tejszínhabot.

Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját és oldalát díszíteni gyümölcsökkel, beleöntünk a masszából és szórunk rá gyümölcsöt. Hűtőbe tesszük dermedésig 2-3 óra minimum.

Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Amikor megdermedt, tálcára borítjuk.

Tipp / megjegyzés:
Lehet csak egy fajta gyümölcsöt is bele tenni.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Joghurtos gyümölcsös alagút 3.80/5 (5 értékelés)

Kiss Imréné Magdi (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére