Főoldal / Szárnyas Ételek / Pecsenyekacsa zúzapörkölt tarhonyával

Pecsenyekacsa zúzapörkölt tarhonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pecsenyekacsa zúzapörkölt tarhonyával

Pecsenyekacsa zúzapörkölt tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 3 fej vöröshagyma 
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes, erős paprika 
  • 1 mk. köménymag
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 tk. só
  • 2 ek. kacsa vagy libazsír

A tarhonyához:

  • ½ kg tarhonya
  • 1 ek. zsiradék
Elkészítési idő:2 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

A tarhonyát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk, felöntjük két és félszeres sós forró vízzel. Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni. Tálalás előtt villával átkeverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére