Főoldal / Desszertek / Kráter süti

Kráter süti

Kráter süti

Kráter süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor (cukrozatlan)

A pudinghoz:

  • 1 cs. vanília ízű főzőpudingpor
  • 1cs. puncs ízű főzőpudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 ek. cukor

Máz a tetejére:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 ek. porcukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Én a kisebb méretű tepsibe készítettem, így szép magas lett)

Először a pudingokat főzzük meg, hogy míg a tésztát összekeverjük, addig legyen ideje kihűlni.
A pudingokat külön-külön, 4-4 dl tejben, 3-3 ek cukorral sűrűre főzzük.Ha kész félre tesszük hűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. külön a fehérjét, külön a  sárgáját.

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral alaposan összekeverjük. Beleöntjük a tejet és az olajat, majd megint összekeverjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a cukros tojáshoz apránként hozzáadjuk, és jól összekeverjük az egészet.

A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és beleforgatjuk a kakaós masszába. Az egészet jó alaposan összekeverjük. (Egy kissé folyós masszát kapunk).

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta masszát, majd a pudingokból egy evőkanál segítségével halmokat rakunk a nyers tésztára. (Össze vissza rakosgassuk a különböző színű pudingokat, mert annál szebb, mutatósabb lesz a süti).

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Közben míg sül elkészítjük a tetejére a mázat: A tejfölt a porcukorral jól összekeverjük.

30 perc után kivesszük a tepsit a sütőből, majd rákenjük a cukros tejfölt. Majd visszatesszük kb. 10-15 percre, hogy rásüljön a cukorral kevert tejföl.

Ha megsült és kihűlt a sütemény, kockára vágva tálaljuk.

Finom és mutatós sütemény.
Jó étvágyat kívánok! :)

 

Mentés

Szólj hozzá!

A lap tetejére