Főoldal / Desszertek / Kakaós vaníliás guba

Kakaós vaníliás guba

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakaós vaníliás guba

Kakaós-vaníliás guba-3

Hozzávalók:

  • 5-6 kifli
  • 1,5 liter tej
  • ½ rúd vanília
  • 5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 3 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3-4 ek. cukorral elkevert kakaópor vagy nesquik kakaó
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, és egy hőálló tálba vagy jénaiba tesszük.

A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a magjait a rúddal együtt a tejhez adjuk, majd felforraljuk.

Közben egy tálban a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. A tejből egy keveset hozzáteszünk, és még egyszer jól kikeverjük. Így elvégeztük a hő kiegyenlítést is.

A tejből kiszedjük a felhasított vaníliát. Majd folyamatos kevergetés mellett, lassan adagolva hozzáadjuk a tojásos, lisztes, cukros keveréket.
Kevergetve addig főzzük, amíg a kellően besűrűsödik. (megkóstoljuk, hogy elég édes-e, ha nem ilyenkor még adhatunk hozzá cukrot)

A kifliket megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral, majd ráöntjük a meleg vanília sodót.
Hűtőbe tesszük, amíg a kifli megpuhul, és a kakaós vaníliás guba teljesen kihűl.

Kakaóporral meghintve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:

Nagymamám készítette ezt a finomságot nekem mindig kiskoromban. Ő vanília rúd helyett 2-3 csomag vaníliás cukorral készíti.

Kakaós vaníliás guba 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (628 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére