Kókuszhabos csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, mézes tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőlük és letakarva a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
A tojások fehérjét a cukorral gőz fölött ( pici citromlével ) kemény habbá verjük. Vigyázni kell, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, különben nem lehet rákenni a tésztára. Amikor kész, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a vanília kikapart magjait.
A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, és nem túl vastagon megkenjük a kókuszos töltelékkel. Feltekerjük és ujjnyi vastagra szeleteljük. a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, kis távolságot hagyva közöttük.
160-170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt szép halványra megsütjük. Figyelni kell, mert könnyen megég!
Tipp / megjegyzés:
A tetejét vaníliás porcukorral is megszórhatjuk sütés után, de nélküle is elég édes.
Elég nagy mennyiség lesz ebből, de nagy családban simán elfogy.